Hoppa till innehåll
Hem » Premiärveckan av årets björnjakt har passerat

Premiärveckan av årets björnjakt har passerat

De allra flesta jägare har haft licenser, statligt jaktkort och vapen iordning samt en välvilja att göra rätt och att få njuta av en trevlig jakt!

Det vi uppmärksammat är att en del jägare inte tagit del av Länsstyrelsens beslut och villkor gällande björnjakt eller att man medvetet väljer att frångå villkoren. 

De villkor som vi ser att en del jägare inte efterlever är:

  • Högst två hundar som ställer eller förföljer en och samma björn får användas samtidigt. Hundarna får inte bytas ut under jakt efter en och samma björn under en och samma dag.
  • Jakt får inte ske med hjälp av motordrivna fordon. Fortskaffningsmedel eller andra motordrivna anordningar får inte användas för att söka, spåra, förfölja eller genskjuta björn. 

Att frångå villkoren är att begå jaktbrott, anmälan kommer upprättas och man kommer bli delgiven misstanke om brott.

Att bryta mot villkoren kan också leda till att man blir av med sin jaktmark, då flera skogsägare inte accepterar att jakt bedrivas på fel sätt på deras mark. 

Ett fåtal jägare har också kommit till besiktningsstationen berusade och uppträtt olämpligt. Det har även förekommit jägare deltagit i jakten berusad. Alkohol och vapen hör inte ihop och är ett skäl för återkallelse av vapenlicensen. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus hela Jämtland.