Hoppa till innehåll
Hem » Trygghetsskapande arbete efter mord i Gävle

Trygghetsskapande arbete efter mord i Gävle

Polisen i Gävleborg arbetar intensivt med det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet efter skottlossningen i centrala Gävle natten mellan lördag och söndag. Samtidigt fortsätter arbetet i den pågående förundersökningen.

Natten mellan lördag och söndag skottskadades tre personer, tre personer som polisen känner till sedan tidigare, på Drottninggatan i centrala Gävle. En av personerna, en man i 25-årsåldern, avled av sina skador.

Polisen spärrade av ett stort område i centrum och en förundersökning gällande mord, försök till mord och grovt vapenbrott inleddes. Resurser från hela Polisregion Mitt har bidragit i förundersökningsarbetet.

– Flera spår har säkrats och skickats till Nationellt forensiskt centrum och vi har säkrat flera uppgifter genom bland annat förhör med vittnen, säger Andreas Hansemon, ställföreträdande lokalpolischef i Gästrikland.

Vill komma i kontakt med vittnen

Polisen har hållit ett stort antal förhör och uppgifterna från dem håller på att analyseras och sammanställas. Samtidigt vill polisen komma i kontakt med fler personer som befunnit sig i närheten av Drottninggatan i samband med skottlossningen eller som har andra uppgifter om händelsen.

– Det är viktigt att man hör av sig till polisen i så fall. Det kan till exempel handla om iakttagelser om personer eller fordon som rört sig området före, under och efter själva brottet, säger Andreas Hansemon.

Brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete

Vid sidan av förundersökningsarbetet pågår ett brottsförebyggande och ett trygghetsskapande arbete i Gävle. Det arbetet intensifieras efter en sådan här händelse men pågår även långsiktigt med andra aktörer, som till exempel kommunen. 

– När grova våldsbrott sker i en så här publik miljö kan det skapa otrygghet. Det har vi förståelse för. Nu kommer vi arbete med större närvaro i området för att arbeta trygghetsskapande. Det ska vara lättare för personer att närma sig poliser för att berätta om sin oro eller att delge oss iakttagelser eller information om händelsen, säger Andreas Hansemon.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Gävleborgs län.