Hoppa till innehåll
Hem » Säkerhetszon införs i Norrköping i morgon

Säkerhetszon införs i Norrköping i morgon

Hageby i Norrköping har under en längre period varit en plats med flera grova våldsbrott. Efter att två personer hittades mördade i en bostad inför polisen nu en så kallad säkerhetszon.

Med start i morgon, onsdag, införs en säkerhetszon i Hageby i Norrköping. Syftet är att öka tryggheten i ett område och försvåra för de kriminella att förbereda och genomföra våldsbrott. Den som bor eller rör sig inom säkerhetszonen kan märka att polisen är mer närvarande och gör fler förebyggande kontroller. Möjligheten att införa säkerhetszoner kom till efter en lagändring i april 2024.

Pressträff i Norrköping

Med anledning av införandet av en säkerhetszon bjuder Polismyndigheten in till pressträff. Detta för att kunna berätta om varför beslutet tas just här och vad det kommer innebära för personer med koppling till området. Pressträffen kommer att hållas klockan 15, tisdagen den 4 juni i Norrköping. Medverkar gör Frida Braf, chef för lokalpolisområde Norrköping, och Jan Hofvenstam, chef för polisområde Östergötland.

Pressträffen är i första hand fysisk på plats där de som önskar kan få enskilda intervjuer. Men även möjlighet att koppla upp sig digitalt kommer att finnas.

Fyll i formuläret nedan för mer information om hur du deltar, var pressträffen genomförs och upplägg.

Slå på JavaScript

Du verkar inte tillåta att JavaScript används i din webbläsare. För att kunna använda alla funktioner på webbplatsen behöver du tillåta att JavaScript används i webbläsaren.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.