Hem » Diskussionsforum

Diskussionsforum

Forum om blåljus, olyckor, kriminalitet och brottslighet.

Ett forum öppet för alla som är intresserade av blåljus, brott och straff, olyckor och katastrofer, samt relaterade ämnen och viktiga händelser. Alla kan läsa de flesta inläggen i forumet. Vissa ämnen är endast för medlemmar och de visas endast för dig som är inloggad.
För att skapa inlägg måste du vara registrerad användare. Registrering tar mindre än en minut. Välkommen!

eller Registrera för att skapa inlägg och ämnen.

Två skjutna Biskopsgården, Göteborg

Polis fick larm via 112 om två misstänkt skottskadade män i närheten av Väderlekstorget i Biskopsgården, Göteborg. Polispatruller var snabbt på plats och kunde konstatera att två personer var skadade i vad som misstänks vara skottskador. Polisen inledde en förundersökning om försök till mord i två fall.

13 januari 16:58, Mord/dråp, försök, Göteborg

Polisinsats.
Polisen har en stor resurs på plats som arbetar med ärendet och genomför lämpliga åtgärder.  
Polisen arbetar i flera parallella spår, dels med brottsplatsen och genomför en brottsplatsundersökning och då arbetar polisen med att säkra brottsplatsen och säkra spår av händelsen. Platsen är avspärrad i väntan på tekniskundersökning.

Polisen arbetar även med att eftersöka gärningsmän.  Polis tar upp vittnesuppgifter och följer eventuella flyktvägar. Polis arbetar brett med denna uppgift.

Initialt har även polis arbetat med att hjälpa de skadade männen med förstahjälpen. 
Männen har fört till sjukhus med ambulans och vården av de skadade har övertagits av sjukvården. 

Polisen är alltid intresserade av tips/iakttagelser gjorda i samband med händelsen. vänligen ring 114 14 om ni har iakttagelser som är av intresse för utredningen. Dessa kan även lämnas via polisen.se.

Två män i 20–30-årsåldern skadades vid en skottlossning i Biskopsgården i Göteborg på onsdagen. Båda fördes till sjukhus med ambulans med okända skador.

Fyra personer har gripits misstänkta för försök till mord, uppger polisen på sin hemsida.

Polisen larmades vid 17-tiden.

– Vi skickade dit patruller och anträffade två personer som var skadade. De har skador som föranleder oss att tro att de har blivit skjutna, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

De skadade hittades utomhus. Platsen där männen hittades spärrades av för en brottsplatsundersökning.

http://www.stromstadstidning.se/1.39875418

”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.”

Artikel 19 i FNs deklaration av de mänskliga rättigheterna.

Du kan dela denna artikel på Facebook, Twitter eller skicka en länk med email.