Hem » Diskussionsforum

Diskussionsforum

Forum om blåljus, olyckor, kriminalitet och brottslighet.

Ett forum öppet för alla som är intresserade av blåljus, brott och straff, olyckor och katastrofer, samt relaterade ämnen och viktiga händelser. Alla kan läsa de flesta inläggen i forumet. Vissa ämnen är endast för medlemmar och de visas endast för dig som är inloggad.
För att skapa inlägg måste du vara registrerad användare. Registrering tar mindre än en minut. Välkommen!

eller Registrera för att skapa inlägg och ämnen.

Efterlyst mördare gripen i Stockholm

Polisen ska ha hittat mannen av en slump och han greps på torsdagen i Hjulsta i  norra Stockholm.

-Han greps i Hjulsta i kväll i sällskap med andra personer. Han är misstänkt för ytterligare brottsmisstankar som vi nu håller på att vidta åtgärder kring, säger Stephan Kiernan, chef för spaningssektionen i Stockholm Nord, till Expressen.

Han är dömd för ett mord som begicks i januari 2018, då han var 16 år. Då mördades en man på en pizzeria i Rinkeby i nordvästra Stockholm.

Det var i juli förra året som mannen fritogs under en bevakad permission.

I oktober i fjol dömdes tre unga män i tingsrätten för grovt främjande av flykt. Två av dem dömdes till fem månaders fängelse medan den tredje dömdes till ungdomsvård.

Källa: SVT Nyheter

Helt sanslöst att han kan ha sådan frihet att han lyckas rymma, endast två år efter att han har mördat en person.

LillaJag har reagerat på detta inlägg.
LillaJag

Han heter Abdirizak Abdimalek Osman. 

LillaJag har reagerat på detta inlägg.
LillaJag

Från Expressen:

I somras fritogs den dömde mördaren Abdirizak Abdimalek Osman, 19, i Kungsbacka. Efter nästan ett halvår på rymmen greps han på torsdagskvällen i Hjulsta i västra Stockholm.

Abdirizak Abdimalek Osman var 16 år när han i januari 2018 gick in på en pizzeria i Rinkeby och öppnad eld. En man sköts i huvudet och dog. Mordet, som utfördes förr det kriminella gänget ”Dödspatrullens” räkning fick stor uppmärksamhet.

På grund av sin unga ålder dömdes Abdirizak Abdimalek Osman bara till tre års sluten ungdomsvård – hade han varit vuxen vid mordet hade han fått 18 års fängelse, enligt domen.

I somras, den 21 juli, blev han under dramatiska former fritagen i samband med en permission i ett köpcenter i Kungsbacka. Sedan dess har Abdirizak Abdimalek Osman varit på flykt – till torsdagen då polisen hittade honom. 

– Han greps i Hjulsta i kväll i sällskap med andra personer. Han är misstänkt för ytterligare brottsmisstankar som vi nu håller på att vidta åtgärder kring, säger Stephan Kiernan, chef för spaningssektionen i Stockholm Nord.

Misstänks för grovt vapenbrott

Gripandena skedde inom ramen för polisens särskilda satsning ”Portia”, ägnad att få stopp på våldsspiralen i den kriminella gängmiljön. Poliserna som grep den förrymde mördaren letade alltså inte specifikt efter honom.

– Detta är ett viktigt gripande. Han har varit efterlyst sedan i somras och att polisen nu lyckas gripa honom är en bra signal för det långsiktiga arbetet i Järvaområdet.

Polisen utreder bland annat misstänkt grovt vapenbrott i samband med kvällens gripanden. Aftonbladet, som var först med uppgifterna, skriver att man i samband med gripandet hittade två vapen.

 

– Han greps i Hjulsta i kväll i sällskap med andra personer. Han är misstänkt för ytterligare brottsmisstankar som vi nu håller på att vidta åtgärder kring, säger Stephan Kiernan, chef för spaningssektionen i Stockholm Nord.

Så, nu är han inte under 18 längre.

Det blir intressant att se vilka straffrabbater han kommer att få.

Ska vi slå vad om att han är ute och mördar inom 2-3 år igen?

Från: 2020-07-23 Aftonblaskan

Det var under tisdagsförmiddagen som den dömde mördaren var på en utevistelse vid Hede Fashion Outlet i Kungsbacka. Enligt uppgifter till ska männen i taxin ha varit mellan 17–20 år. Den ena ska ha haft svarta kläder och svart keps. Det andra ska ha haft blå träningsoverall. Den mannen ska också ha varit kort och haft kraftig kroppsbyggnad.

Märkligt att man i efterlysningar endast beskriver klädseln, men aldrig utseende som hårfärg, hudfärg med mera.

Varför är han ute och shoppar nya trosor när han endast 8 månader tidigare dömdes för mord?

Fan vad förbannad man blir!

Phantomas och LillaJag har reagerat på detta inlägg.
PhantomasLillaJag

Varför är han ute och shoppar nya trosor när han endast 8 månader tidigare dömdes för mord?

Haha! Var han där för att köpa trosor? 🙂

 

LillaJag har reagerat på detta inlägg.
LillaJag

”Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.”

Artikel 19 i FNs deklaration av de mänskliga rättigheterna.

Dela gärna detta inlägg: