Hoppa till innehåll
Hem » Efterlysning av fler iakttagelser kring dubbelmordet i Arlöv 2019

Efterlysning av fler iakttagelser kring dubbelmordet i Arlöv 2019

Bild som visar ett trygghetslarm

Exempel på den typ av trygghetslarm som satt på Kjells handled, och som nu saknas.

Utredningen av dubbelmordet i Arlöv 2019 pågår ännu. Vi söker nu fler iakttagelser som kan hjälpa oss vidare.

Utredningen pågår fortfarande kring mordet på paret Kjell och Grazyna Schumann som brutalt mördades i sin bostad på Tågvirkesgatan i Arlöv den 6 oktober 2019.

Vi har nu gått ut med information från förundersökningen som tidigare inte har lämnats ut. Bland annat har en ljudfil lämnats ut till media, med ett larmsamtal där vi tror att det är mördaren som talar med larmoperatören. Larmet kommer från Kjells trygghetslarm som sitter på ett band runt handleden (se bild). När larmoperatören svarar säger en man att det inte var något och att det var ”feltryckat”. 

Vi vill också gärna ha hjälp med några andra pusselbitar i utredningen. Det gäller bland annat följande:

  • Klockan 09:26 görs en slagning på Ratsit på Grazyna från en polsk IP-adress. Finns det någon som vet något mer om denna slagning?
  • Vid 10:30-tiden ringer någon på porttelefonen. Grazyna öppnar dörren, men ingen är där. Vet någon vem detta var?
  • Ca klockan 10:40 ser hemtjänsten en man utanför parets lägenhet, antingen inne i trapphuset eller utanför. Vet någon vem detta var?
  • Ett vittne har sett en man luta sig mot grinden utanför fastigheten, exakt tidpunkt dock något osäker. Vem var detta?
  • Kjells larmarmband är inte kvar i bostaden och har inte kunnat återfinnas. Var finns detta? Finns det någon som sett ett larmarmband ligga kastat eller någonstans där det inte verkar höra hemma? (Se bild.)
  • Uppgifter finns att blodiga kläder hittats i ett soprum i närheten. Några sådana har dock inte kunnat hittas på den angivna adressen. Har någon annan reagerat på något sådant i närområdet?
  • Vissa intressanta fynd har gjorts i en damm intill brottsplatsen. Har någon sett någon kasta något i dammen i anslutning till morddagen?

Om någon tror sig veta något om dessa saker, eller några andra omständigheter kring mordet, som ännu inte förmedlats till polisen, ber vi denna eller dessa personer kontakta oss via telefon, 114 14, eller via formuläret på vår hemsida.


Förfrågningar från media hänvisas till spaningsledaren i aktuellt ärende, via 114 14. 

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus skåne

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *