Hoppa till innehåll
Hem » 18 november 10:22, Åldringsbrott, Södermanlands län

18 november 10:22, Åldringsbrott, Södermanlands län

En man, boende i Nyköping, blev uppringd av en person som utgav sig för att vara läkare från sjukhuset. Bedragaren ville att mannen skulle legitimera sig via bank-id för att boka ett möte i närtid. Då mannen inte hade bank-id så ombads mannens hustru logga in istället. Någon inloggning med bank-id gjordes aldrig. En anmälan om försök till bedrägeri upprättades. Mannen och kvinnan är i 80-årsåldern.

En kvinna i 90-årsåldern i Tystberga, Nyköping, blev bestulen på smycken till ett okänt värde. Kvinnan fick ett telefonsamtal där man frågat om hon var hemma och därefter kom två okända personer till bostaden. En person pratade med kvinnan medan den andra gick runt i bostaden. Efter besöket visade det sig att ett larm gjorts obrukbart samt att det saknades värdesaker i form av smycken till ett okänt värde. Händelsen utreds som grov stöld.

En kvinna i 95-årsåldern hade blivit bestulen i bostaden i området Tannefors, Linköping. I detta fall hade en okänd man varit på besök hos kvinnan den 11 november och på söndagen upptäcktes att värdesaker saknades. Händelsen utreds som stöld.

En kvinna i 85-årsåldern i Norrköping blev uppringd av en person som utgav sig för att ringa från en elektronikfirma. Personen uppgav att någon försökt köpa varor i hennes namn. Kvinnan förmåddes därefter att swisha en större summa pengar. Händelsen utreds som bedrägeri, olovlig identitetsanvändning samt dataintrång.

En kvinna i 90-årsåldern i Jönköping blev bestulen i sitt hem under eftermiddagen. En person ringde till kvinnan och förmådde henne att lämna smycken, kontokort och kontanter till en man som kom hem till kvinnan. Händelsen utreds som grovt bedrägeri.

Polisen vill med detta påminna om risken att utsättas för bedrägerier och stölder.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Södermanland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *