Hoppa till innehåll
Hem » 01 november 12:15, Brand, Uppsala

01 november 12:15, Brand, Uppsala

Flera polispatruller beordras till Tryffelvägen i Norby för att bistå räddningstjänsten i samband med en lägenhetsbrand. Innan polisen kommer till platsen har branden, som ska ha startat i värmeljus som var placerade på en tv, kunnat släckas.

De två personerna som var skrivna på den aktuella adressen, en man och en kvinna, anträffas senare utomhus. Polisen fattar misstankar om att både mannen och kvinnan är påverkade av narkotika och de blir därför medtagna för en kroppsbesiktning.

I samband med omhändertagandet börjar mannen, som är i 25-årsåldern, göra motstånd varvid han blir misstänkt för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman. Mannen är så pass berusad att han också blir omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Mannen misstänks också för narkotikabrott, både innehav och eget bruk, samt allmänfarlig vårdslöshet.

Kvinnan, som är i 40-årsldern, blir misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet och narkotikabrott, eget bruk. Kvinnan släpps efter provtagning och förhör.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Uppsala län.