Hoppa till innehåll
Hem » Polisen söker identiteten på misstänkta efter upplopp i Malmö

Polisen söker identiteten på misstänkta efter upplopp i Malmö

En stor utredningsinsats pågår alltjämt i polisområde Malmö efter de så kallade påskupploppen som skedde 16-18 april på Skånegården och Rosengård. Polisen önskar nu allmänhetens hjälp med att identifiera misstänkta.

Hittills har över 30 personer delgivits misstanke för delaktighet i händelserna och brottsrubriceringarna är bland annat grovt sabotage mot blåljusverksamhet, grovt våld mot tjänsteman och mordbrand. Ett mycket stort film- och fotomaterial har gåtts igenom och fortfarande finns det misstänkta som ännu inte identifierats.

– Upploppen var inte bara en attack mot polisen. Det finns enormt många drabbade, inte minst de som bor i de här områdena. Egendom som vandaliserats, barn som fått sin skola förstörd och civila som kommit till skada på grund av upploppsmakarnas hänsynslösa beteende. Det har varit ett stort intresse från allmänheten att bidra med material för att lösa brotten och nu hoppas vi att allmänheten kan hjälpa oss att identifiera ytterligare 18 misstänkta personer, säger Håkan Persson, tillförordnad biträdande chef i lokalpolisområde Malmö söder.

Se bilderna här

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus för hela Blekinge.