Hoppa till innehåll
Hem » 09 juni 18:00, Luftfartslagen, Karlshamn

09 juni 18:00, Luftfartslagen, Karlshamn

Under torsdagen har polisen upptäckt fler drönare som bryter mot flygförbudet över Sweden Rock Festival i Norje.

Under festivalen har en flygförbudszon upprättats över hela festivalområdet där endast polisens drönare får flyga, trots det har flera privata drönare upptäckts.

– Det är inte tillåtet att flyga överhuvudtaget i det restriktionsområde som finns, säger Fredrik Nilsson som är ansvarig för polisens UAS-verksamhet (drönarverksamhet) i region syd. Inte ens utan restriktionsområde får man flyga över folksamlingar av säkerhetsskäl och här har vi över 40 000 besökare på en relativt liten yta.

Polisen övervakar luftrummet och spårar piloterna på marken. De rapporteras för brott mot luftfartslagen och kan dömas till dagsböter.

– Det kan också tillkomma andra brottsrubriceringar säger Fredrik Nilsson. Flyger man på ett osäkert sätt så kan det handla om framkallande av fara för annan och flyger man med alkohol i kroppen så kan man dömas för flygfylleri. Restriktionsområdet finns för att polisen ska kunna utföra sitt jobb med att säkerställa ordning och säkerhet, vi måste kunna flyga fritt över området och kan inte ha andra drönare i luften.

Eventuella frågor från media besvaras genom polisområdeskommunikatör Thomas Johansson på telefonnummer 076-131 44 90.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus för hela Blekinge.