Hoppa till innehåll
Hem » 21 maj 08:06, Sammanfattning natt, Södermanlands län

21 maj 08:06, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat ett 60-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits, se notis nedan. De ärenden som sticker ut:

00.05 Polis larmades till Bolindervägen i Eskilstuna. Det verkade pågå dieselstöld i industriområdet där enligt inringaren, som hade sett personer med dunkar i en övervakningskamera. Polisen åkte dit. Efter en stund meddelade en patrull att två män hade gripits, misstänkta för stöld. Den ena är i 20-årsåldern och den andra i övre tonåren. Den äldre av dem anhölls under natten efter beslut av åklagare. Vad gäller den yngre så hävdes gripandet. Det krävs särskilda skäl för att hålla en så ung person inlåst.

00.18 Det kom larm om en brinnande bil på Södra Kungsgatan i Flen. Räddningstjänsten hanterade brand. Polisen misstänker att branden var anlagd och skrev en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Polisen kontaktade bilägaren om det inträffade.

00.44 Flera personer ringde polisen om att det hade hörts höga smällar i Råbergstorp, Eskilstuna. Polisen skickade flera patruller till platsen. Polisen sökte efter någon skadad, misstänkta gärningspersoner, och försökte fånga upp eventuella vittnen. Någon skadad eller misstänkt hittades inte, men det fanns spår av en skarp skottlossning på Domaregatan, vid bo-butiken i området. Platsen spärrades av. Den hävdes vid kl 02.45. Vittnen hade sett flera maskerade personer som kan ha haft med skottlossningen att göra. Polisen genomförde också dörrknackning i området. En anmälan om försök till mord och grovt vapenbrott har upprättats.

00.56 Det kom larm om en brinnande bil på Stensättersgatan i Katrineholm. Det fanns en stor spridningsrisk till andra bilar. Branden släcktes. Polisen misstänker att branden var anlagd. Det finns i nuläget ingen misstänkt. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättas.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus Södermanland