Hoppa till innehåll
Hem » 09 maj 10:30, Övrigt, Örebro län

09 maj 10:30, Övrigt, Örebro län

I närliggande regioner har man nyligen haft flera fall av bedrägeri där äldre personer blivit utsatta. Personerna har fått samtal från en okänd människa som uppgett att en polis ska komma på besök för att fotografera värdesaker då det varit inbrott i fastigheten. En man har därefter kommit till personen och tagit med sig smycken och bankkort.

Polisen åker aldrig hem till någon för att hämta bank- eller kreditkort eller andra värdesaker. Om någon kontaktar dig i ett sådant ärende, är det ett bedrägeri.

Under förra veckan inträffade även tre fall av bedrägeri över telefon i Värmland där någon falskt uppgett sig för att vara polis i syfte att komma över personernas bank-id och därigenom bankkonton.

Polisen arbetar inte på det här sättet och det är mycket viktigt att du aldrig loggar in på ditt Bank-ID under ett pågående samtal när någon person har ringt upp dig och ber dig göra det. Det är som att öppna din ytterdörr för en inbrottstjuv! Detta gäller alltså när du har blivit uppringd av någon som säger att man kommer från Polisen, en bank, ett försäkringsbolag med mera.

Var uppmärksam om du märker att liknande samtal inkommer och hör av dig till polisen om det inträffar.

Se länkar för mer information.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus Örebro län.