Hoppa till innehåll
Hem » 16 februari 13:02, Åldringsbrott, Nacka

16 februari 13:02, Åldringsbrott, Nacka

På eftermiddagen stoppar en patrull och kontrollerar en personbil med fyra personer i på Saltsjöbadsleden. Det rör sig om fyra män i åldern 20 till 25 år. Männen grips misstänkta för en grov stöld som skedde vid trettontiden i Igelboda. Förutom händelsen i Igelboda har polisen tagit mot flera andra anmälningar om brott riktade mot äldre i Saltsjöbaden och männen kommer även att höras om dessa, men är i nuläget inte misstänkta.

Anmälda brott mot äldre i Saltsjöbaden
Kl 13:00 Två personer har påstått att de kommer från hemtjänsten och utsätter sedan en kvinna i 95-årsåldern för stöld. Se länkad separat notis om händelsen.
Kl 13:02 anmäls att en rullstolsburen kvinna i 95-årsåldern i Igelboda fått hembesök av två personer som låtsats vara poliser och sedan stulit hennes bankkort. Stölden ska ha skett vid tolvtiden.
Kl 14:44 anmäler en man i 95-årsåldern att två personer ringt på hans dörr och försökt övertala honom att lämna över sin legitimation. Han har även fått telefonsamtal om att någon ska ha försökt ta upp lån i hans namn. försök till 
Kl 14:55 En man i 85-årsåldern har fått flera samtal från någon som säger sig jobba på bank och tänker göra hembesök.
Kl 16:32 En kvinna i 95-årsåldern har tidigare under dagen fått telefonsamtal och besök hemma av personer som sagt att de är poliser. De har uppgett att någon försökt ta lån i hennes namn och därför tagit med sig hennes bankkort. Nu saknas 15.000 kronor från hennes konto.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.