Hem » Uppdaterad 2022-01-14 07:44:32 14 januari 06:52, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Uppdaterad 2022-01-14 07:44:32 14 januari 06:52, Sammanfattning natt, Östergötlands län

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. 

Två personer har gripits under natten.

03.11 polisen fick samtal om att inbrottslarm hade utlöst på en skola i Västra Lundby, Mjölby. Polisen åkte till platsen och kunde konstatera att det hade varit inbrott. En glasruta har krossats och minst en dator har stulits inne i lokalerna. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott, utan misstänkt. Vissa spaningsåtgärder har också vidtagits men dessa har inte resulterat i något frihetsberöävande. Polisen har ocks genomfört en brottsplatsundersökning.

04.11 polisen fick samtal om att glaskross hade hörts på i eller vid en lokal på Skänningevägen i Mjölby. Polisen åkte till platsen för att utreda vad som hänt. När polisen kom till platsen kunde de gripa en misstänkt person på platsen och strax därefter kunde ytterligare en person gripas i närheten. De båda gripna personerna är män, i 30- respektive 40-årsåldern och de fördes till polisstationen för förhör. De är båda två misstänkta för båda inbrotten, dels på skolan och dels på Skänningevägen.

Uppdatering 07.43: De båda gripna männen har nu anhållits av åklagare, de är på sannolika skäl misstänkta för stöld genom inbrott.

04.18 SOS-larm om trafikolycka på länsväg 206 i Vadstena. Det visade sig vara en bilförare som väjt för vilt och kört in i ett vägräcke. Inga personskador och ingen misstanke om brott.

04.28 SOS-larm om trafikolycka på länsväg 738 i Valdemarsvik där en bilist kört i diket. Polisen åkte till platsen, det finns ingen misstanke om brott. Ingen person har skadats.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *