Hem » 11 januari 18:16, Trafikbrott, Värnamo

11 januari 18:16, Trafikbrott, Värnamo

17.41 polisen fick det första av ett flertal samtal om att en bilförare hade vänt i södergående körriktning på E4 söder om Värnamo. Bilföraren körde därefter norrut i södergående körfält, dvs. mot trafiken.

Polisens regionledningscentral beordrade omedelbart flera polispatruller till området för att om möjligt stoppa bilföraren. Ett beslut fattades om att bilföraren skulle stoppas med spikmatta om det var nödvändigt.

18.00 en polispatrull som ställt upp på E4 i södergående körriktning med en spikmatta rapporterade att den aktuella bilisten närmade sig. Bilföraren stannade inte utan körde över polisens spikmatta och stannade därefter.

Polisen tog direkt kontroll över bilföraren, som visade sig vara en man i 90-årsåldern. Mannen är oskadd men gav ett förvirrat intryck. Polisen kommer att skjutsa hem mannen till anhöriga. Hans körkort kommer att omhändertas av polisen.

Polisen vill rikta ett tack till alla inringare som rapporterat om mannens framfart. Det har varit till stor hjälp för polisen och en starkt bidragande orsak till att polisen lyckades stoppa bilfärden innan en allvarlig olycka inträffade.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Jönköpings län.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.