Hem » 09 januari 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

09 januari 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Åldringsbrott

Under senaste dygnet har vi haft två fullbordade åldringsbrott i Göteborg med samma modus.
 
En kvinna född -25 ringer vid 16-tiden och uppger att hon blivit uppringd av någon som utgav sig för att vara från polisen. Under samtalets gång ringer det på hennes dörr och där står en man som säger att han är polis och är där för att säkra kvinnans tillhörigheter, bankkort och smycken. Det saknas 15 000 kronor på hennes konto. Brottet ska ha skett vid 11-tiden och kvinnan bor i Linnéområdet. 

En kvinna född -22 boende i närheten av Östra sjukhuset uppger att hon blivit uppringd av en person som uppgav sig vara polis. Under samtalet ringer det på dörren och där står en man som säger sig vara polis och han vill titta på hennes värdesaker. Kvinnan blir av med smycken, kontokort samt kod.

I övrigt

00.24 Skara, trafikolycka
Vid Vallgatan är det en manlig bilist som kör på en trafikskylt och avviker från platsen till fots. Mannen anträffas i närområdet och han misstänks vara alkoholpåverkad. Han får följa med för provtagning misstänkt för rattfylleri och smitning från trafikolycksplats.

02.18 Skövde, trafikolycka
Vid Törebodavägen/ Vadsbovägen är det en manliog bilist som kör in i en trafikstolpe. Mannen klagar på nacksmärtor men vill inte åka med ambulansen utan körs till sjukhus av vänner. Ingen misstanke om brott.

02.42 Göteborg, misshandel
Vid korvkiosken Heden/Engelbrektsgatan griper polisen fyra yngre män i 20-årsåldern som misshandlat två yngre män och en yngre kvinna i 20-årsåldern. Målsägarna körs till sjukhus med en bruten tumme och ansiktsskador.

Dela gärna detta inlägg:
Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.