Hem » 05 januari 06:57, Sammanfattning natt, Södermanlands län

05 januari 06:57, Sammanfattning natt, Södermanlands län

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.20 en polispatrull anropade polisens regionledningscentral om en bilist som vägrade stanna på stopptecken från polispatrullen. Avsikten med stoppförsöket vara att genomföra en rutinmässig fordons- och förarkontroll med anledning av att bilen var belagd med körförbud. Bilisten som vägrade stanna körde på länsväg 214 i Näshulta, mellan Äs och Hållsta. Bilisten körde i relativt låg hastighet men vinglade på körbanan. När bilisten närmade sig Hållsta väntade flera polispatruller och en spikmatta var förberedd. Bilisten vägrade fortfarande att stanna och färden gick över spikmattan och kort därefter var färden slut. Bilförare var en man i 45-årsåldern och han misstänks nu för ett flertal brott; grov olovlig körkort (saknar körkort), drograttfylleri (misstänkt drogpåverkad under körningen), vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott och ej stannat på polisens tecken.  Han fick följa med till polisstationen för provtagning och förhör. Med i bilen under resan var även en kvinna och tre minderåriga barn som fick skjuts från stopp-platsen till bostaden i Eskilstuna.

03.22 ett SOS-larm kom till polisen om att en trafikolycka inträffat på Malmköpingsvägen, Lilla Nyby. En personbil med fem personer, samtliga ute ur bilen,  hade kört i diket. Trafiken stängdes av i båda körriktningarna under räddningsarbetet. Föraren och en passagerare fördes till sjukhus i ambulans, okänt skadeläge. Föraren sade sig ha väjt för vilt på den hala körbanan och kört i diket.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Södermanland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.