Hem » 31 december 08:03, Sammanfattning natt, Östergötlands län

31 december 08:03, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. En person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två personer har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan. Det ärende som sticker ut: 

04:15 Polis och väktare larmades till en butik på Fridhemsgatan i Mjölby med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. Väl på plats visade det sig att tjuven/tjuvarna tagit sig in genom att krossa en ruta vid entredörren. Ingen misstänkt person fanns kvar. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas och godset ska ha bestått av motorsågar. 

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Det är nyårsafton idag och många vill fira in det nya året med fyrverkerier och andra pyrotekniska varor. Det finns en del att tänka på när du ska hantera fyrverkerier och i flera fall krävs också tillstånd från polisen.

* Du ska ha fyllt 18 år för att köpa, inneha och använda fyrverkerier. Fyrverkerier som polisen anträffar hos personer under 18 år kommer att beslagtas och förstöras.

* Smällare och fyrverkerier med knall som främsta effekt är som huvudregel förbjudna och får inte användas eller säljas utan särskilda tillstånd.

* Många kommuner har lokala bestämmelser om när och var fyrverkerier får avfyras.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.