Hem » 29 december 07:25, Sammanfattning natt, Södermanlands län

29 december 07:25, Sammanfattning natt, Södermanlands län

06.00 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 25-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har gripits och en har omhändertagits.

00.29 en polispatrull träffade på ett par ungdomar på Storgatan i Strängnäs och beslutade sig för att kontrollera dem. I samband med visitation anträffades  både fyrkverkeripjäser och kniv på båda två. De är båda pojkar i övre tonåren och de skjutades hem till vårdnadshavare, som då underrättades om brottsmisstankarna. Båda två är misstänkta för brott mot knivlagen och brott mot lagen om explosiva och brandfarliga ämnen.

04.49 polisen fick samtal om en person som cyklade på Engelbrektsgatan i Eskilstuna. Inringaren trodde att mannen stal saker eftersom han stannade vid brevlådor och plockade upp saker som han tog med sig i en cykelkorg. Polisen åkte till platsen och kunde se spår i snön efter en cykel. Poliserna parkerade polisbilen och följde cykelspåren till fots och efter en stund anträffades en cykel utanför en port till ett flerbostadshus. Det var en likadan cykel som inringaren beskrivit. Från cykeln ledde skospår in till porten. När poliserna sökte genom husets källare träffade de på en man som kom ut från ett öppet källarförråd. Mannen, som är i 30-årsåldern, greps som misstänkt för stöld. Han är också misstänkt för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott genom eget bruk. Han är i skrivande stund fortfarande gripen. Polisen arbetar nu med att utreda närmare vad mannen kan misstänkas för.

Polisen uppmanar boende på Västermalm och Fröslunda att snarast anmäla till polisen om man har drabbats av stöld. 

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Polisen uppmanar trafikanter att tänka på att det är stor risk för halka och det är läge för att sänka hastigheten och hålla extra stora avstånd i trafiken.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Södermanland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *