Hem » Uppdaterad 2021-12-20 22:47:18 20 december 18:25, Misshandel, Stockholm

Uppdaterad 2021-12-20 22:47:18 20 december 18:25, Misshandel, Stockholm

Brottsoffret behövde inte sjukhusvård för sina skador. Misshandeln skedde inomhus i parets bostad.

Uppdatering klockan 22:39
Mannen är inte längre frihetsberövad, han är fortfarande misstänkt för misshandel.

Information om brott i nära relation från polisens webbplats

Brott i nära relation är när du blir utsatt för olika typer av våld såsom hot, fysiskt våld, psykiskt våld eller sexuellt våld. En närstående kan vara till exempel en partner eller före detta partner, föräldrar, syskon eller barn.

Brott i nära relation är ett samlingsbegrepp för flera brott där offer och förövare har eller har haft en nära relation. Det kan innebära att parterna är eller har varit gifta, sambo eller särbo eller har gemensamma barn. Närstående omfattar också barn, föräldrar och syskon.

Brotten kan vara fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld. Det kan också vara brott där man tvingar eller hotar någon, stänger in någon eller befinner sig hemma hos någon utan lov. Genom att göra en polisanmälan är det möjligt att stoppa det våld eller de övergrepp man utsätts för.

Den här typen av brott förekommer i alla former av relationer, i alla samhällsgrupper, i alla delar av landet. Barn och unga är extra utsatt då den vanligaste förövaren vid brott mot barn är en förälder eller annan närstående till familjen.

Dela gärna detta inlägg:
Senaste blåljusen i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.