Hem » Uppdaterad 2021-12-19 08:53:49 19 december 07:25, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Uppdaterad 2021-12-19 08:53:49 19 december 07:25, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Sedan midnatt har tre personer i länet omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dem misstänks för ringa narkotikabrott eget bruk.

Utöver nedanstående ärenden har polisen utfört kontroller av personer och fordon som inte har lett till någon misstanke om brott.

Här följer ett urval av nattens ärenden:

00:01 Knivlagen, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en bil på Björkskatan i Luleå. En kniv anträffas. Anmälan gällande bott mot knivlagen upprättas. Ärendet hanteras enligt arbetssättet ”Snabbare lagföring”.

00:19 Trafikolycka, Kiruna
Polisen uppmärksammar en bil som varit inblandad i en trafikolycka i centrum. Ingen person finns kvar på platsen. Bilen märks upp med polisband. Olyckan ska utredas.

01:15 Misshandel, Gällivare
Polisen kontaktas gällande ett bråk på en restaurang i Gällivare. Polisen håller förhör med en målsägande och tar upp en anmälan om misshandel. 

01:28 Viltolycka, Pajala
Polisen kontaktas gällande en viltolycka som skett på länsväg 392 Teurajärvi, Pajala kommun. En personbil har kolliderat med en älg. Personer som färdades i bilen har kontrollerats av ambulanspersonal, men de ska inte ha haft något vidare vårdbehov initialt. Bilen fick bärgas från platsen. Älgen är troligen död, eftersöksjägare kallas ut för kontroll.

01:46 Narkotikabrott, Luleå
Polisen kontrollerar personer på Hertsön. På en av dem, en man, hittas misstänkt narkotika samt en kniv. Anmälan upprättas gällande narkotikabrott genom innehav samt brott mot knivlagen.

03:01 Förargelseväckande beteende, Kiruna
Polisen utfärdar ordningsbot till en man som urinerat offentligt i centrala Kiruna.

Uppdatering 09:00: Under natten har en man i Norra Lappland gripits och senare anhållits misstänkt för misshandel av en kvinna som han har en relation med. Anmälan samt motanmälan gällande misshandel upprättas. 

Dela gärna detta inlägg:
Alla blåljus för hela Norrbotten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *