Hem » 18 december 08:12, Sammanfattning natt, Södermanlands län

18 december 08:12, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat ett 90-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Ingen har gripits. Närmare 20 personer har frihetsberövats för tillnyktring, narkotikapåverkan, eller rattfylleri. Ärenden i urval:

22.30 Det kom larm om en trafikolycka på Stationsvägen i Vagnhärad, Trosa kommun. En polispatrull som fanns på plats hade precis upptäckt olyckan i samband med larmet. En man hade kört in i ett räcke. Han fick genomföra ett utandningsprov med polisen för att mäta alkoholmängd i kroppen, och det visade på nivå för grovt rattfylleri. Ambulanspersonal undersökte mannen och han var inte i behov av att föras till sjukhus. Polisen tog med mannen för tillnyktring på polisstationen. Mannen är misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning, då han saknade körkort. Han är i 55-årsåldern.  

00.34 En polispatrull meddelade att de hade fått stopp på en bilist i Eskilstuna efter ett förföljande. Polispatrullen hade mött bilen på Hamngatan och uppfattat att personen körde för fort. Polisen följde efter i riktning mot Kungsgatan, Sveaplan och mot Viptorp. Bilisten stannade på Malmköpingsvägen vid Lilla Nyby. På Sveavägen ska föraren ha kört i minst 120 km/h. Föraren gjorde motstånd och spottade mot polisen, och belades därför med handfängsel och spotthuva. Han är misstänkt för grovt rattfylleri under påverkan av alkohol och narkotika, grov vårdslöshet i trafik, grovt brott mot knivlagen, grov olovlig körning, ringa narkotikabrott innehav och eget bruk, hot mot tjänsteman, samt våldsamt motstånd. Mannen är i 30-årsåldern. En kniv och ett järnrör hittades i bilen. Mannen omhändertogs för tillnyktring. I bilen satt också en kvinna i 25-årsåldern. Även hon gjorde motstånd och spottade mot polis. Hon belades med handfängsel och spotthuva och kördes till polisstationen för tillnyktring. Hon är misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk, förgripelse mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Utöver detta har polisen hanterat ett flertal larm om bråk med berusade personer inblandade, men som inte lett till gripande eller någon allvarligt skadad. Polisen har också varit med och hanterat ett par trafikolyckor som inte lett till brottsmisstankar eller allvarligare personskador.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Södermanland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.