Hoppa till innehåll
Hem » 07 december 19:16, Vapenlagen, Göteborg

07 december 19:16, Vapenlagen, Göteborg

En man/butiksinnehavare av en servicebutik vid Victor Rydberggatan kontaktar polisen. Han uppger att han varit inne i butikens personalutrymme när en man, möjligen maskerad kommer in, detta inträffar ca 5-6 minuter före samtalet till polisen. Mannen visar upp ett pistolliknande föremål men säger inget utan riktar vapnet mot butiksinnehavaren. Det blir tumult och gärningsmannen springer sedan från platsen. Oklart vad det hela handlar om men det kan vara ett rånförsök. Inga kända personskador, möjligen har butiksinnehavaren fått ont i en hand. Vapnet har aldrig avlossats. 

Det fanns vitten till händelsen och de uppges ha sprungit efter gärningsmannen. Flera polispatruller söker i närområdet och man har bl a kontrollerat två män som sprungit Johannebergsgatan-mot Näckrosdammen. En av de män som stoppats av polis uppges stämma in på signalement på gärningsmannen. Båda männen grips då polisen misstänker att de agerat i samråd. Polisen söker vidare efter det vapen som uppges ha visats upp.  

En polispatrull finns i butiken för att säkerställa uppgifter kring händelsen. Förundersökning inleds på grovt olaga hot/grovt vapenbrott. Det har ännu inte gått att klargöra om det rör sig om ett försök till rån.  

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.