Hoppa till innehåll
Hem » 28 november 12:04, Våldtäkt, Linköping

28 november 12:04, Våldtäkt, Linköping

11.44 polisen fick under tidig morgon samtal om att en vuxen kvinna skulle ha utsatts för en våldtäkt. Polisen åkte till den drabbade kvinnan för att utreda vad som hänt. En utredning om våldtäkt påbörjades.

Polisen har under morgonen hållit ett målsägandeförhör med kvinnan och tagit hennes kläder i beslag för en kriminalteknisk undersökning. Kvinnan har också fått komma till sjukvården för en läkarundersökning och vård. Polisen har också hållit förhör med en bekant person till den drabbade kvinnan.

Våldtäkten ska ha inträffat inatt i en offentlig lokal i Linköping.

Under morgonens utredningsarbete framkom uppgifter om var den misstänkte gärningsmannen kunde befinna sig. Polisen åkte till den platsen, ett hotell i Linköping, och gjorde vissa spaningsåtgärder när det visade sig att den misstänkte och ytterligare en person var i färd med att lämna platsen. Polisen kunde gripa den misstänkte mannen, som är i 45-årsåldern, skäligen misstänkt för våldtäkt. Han fördes till polissttionen där han kommer att förhöras om sin inställning till händelsen och därefter kommer en åklagare att fatta beslut omden fortsatta förundersökningen och om den misstänkte ska anhållas.

Ytterligare en man, som var i sällskap med den misstänkte vid gripandet, togs med till polissstationen för förhör som ska syfta till att klarlägga omständigheterna kring nattens händelse.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.