Hem » Polispodden Stockholm: Polisens arbete med att förhindra mäns våld mot kvinnor

Polispodden Stockholm: Polisens arbete med att förhindra mäns våld mot kvinnor

Samordnarna i Initiativ Gryning, Shilan Caman och Jill Pårs framför polisens logotype.

I Polispodden Stockholm hör du samordnarna i Initiativ Gryning, Jill Pårs och Shilan Caman berätta om polisens arbete mot våld i nära relation. Bild: Polismyndigheten

Varför behöver polisen bli bättre på att inrikta sig på gärningsmän inom våld i nära relation? Hur kan forskning kopplas till polisens arbete? Om det hör du i podden med samordnarna i Initiativ Gryning, Shilan Caman och Jill Pårs.

I Polispodden Stockholm berättar de om hur mer kunskap om gärningsmän är viktig för polisens proaktiva arbete mot våld i nära relation:

– Ju mer kunskap vi har om våldsutövarna desto bättre förutsättningar får vi att förhindra väldigt allvarligt, eller dödligt partnervåld. Vi får bättre förmåga att bedöma och hantera risk och kan bli mer effektiva i det polisiära arbetet för vad är lämplig åtgärd för vilken typ av ärende, säger Shilan Caman som forskat om det dödliga partnervåldet.

– Det blir värdefullt för oss inom polisen att bli bättre på att förstå olika typer av våldsutövare och våldsutsatta, för att kunna anpassa vårt bemötande och förstå mer av situationerna redan i början, säger Jill Pårs.

De lyfter även varför det är viktigt att alltid anmäla om du blir utsatt för våld eller hot om våld. De uppmanar även till civilkurage och att anmäla om du är närstående till någon du tror blir utsatt, eller utsätter annan för våld.

Samtalet leds av Carina Skagerlind, presstalesperson på polisens mediecenter i region Stockholm.

Lyssna på podden

Brott i nära relation

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Gotland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *