Hem » 24 november 04:40, Trafikbrott, Norrtälje

24 november 04:40, Trafikbrott, Norrtälje

Stoppet genomfördes i närheten av korsningen Långgarnsvägen. När föraren kontrollerades mot sållninginstrumentet för rattfylleri gav det utslag. Han medtogs till stationen för fortsatt utredning angående misstänkt rattfylleri. Vid kontrollen kom det även fram att mannen i 50-års åldern saknade giltig körkortsbehörighet.

Vid den fortsatta utredningen inne på stationen kom det fram att den mängd av alkohol mannen hade i utandningsluften inte var straffbar. Det innebär att mannen är inte misstänkt för rattfylleri. Gränsen för rattfylleri i är 0,10 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket motsvarar ungefär 0,2 promille i blodet. 

Utredningen att mannen kört bilen utan giltig behörighet fortsätter och han är misstänkt för grov olovlig körning. För att förhindra att mannen kör bilen igen tog polisen bilen i beslag med stöd av trafikbrottslag §7.

Dela gärna detta inlägg:
Senaste blåljusen i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *