Hem » 20 november 08:30, Sammanfattning natt, Södermanlands län

20 november 08:30, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat ett 80-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Åtta personer har gripits i olika ärenden, och tio har frihetsberövats på grund av berusning, narkotikapåverkan, etc. De ärenden som sticker ut:

Polisen grep under natten två män i Eskilstuna, misstänkta för narkotikabrott innehav i överlåtelsesyfte. Den ena mannen släpptes efter förhör, och den andra anhölls efter beslut av åklagare. Han är i 20-årsåldern. I samma ärende anträffades två andra män i 20-25-årsåldern som misstänktes för ringa narkotikabrott eget bruk och innehav. De togs med för provtagning och släpptes sedan.

23.59 Polisen fick samtal om bråk på en adress i Vilsta, Eskilstuna. En våldsam man hade tagit sig in i en stuga och slagits med flera personer. Polis kom dit. En man greps, misstänkt för misshandel mot två kvinnor och en man som fanns i stugan. Mannen fördes till sjukhus för kontroll. Den gripne mannens identitet är i skrivande stund okänd.

00.46 Polisen larmades om pågående inbrott på en byggarbetsplats i Mariefred. Ett vittne hade sett personer röra sig inne på området. De hade sedan lämnat i en bil. Polisen skickade flera patruller till platsen och kunde stoppa och kontrollera en bil vid korsningen länsväg 977 / 980. Två män i 20-årsåldern satt i bilen och det fanns gods i bilen som verkade komma från ett bygge. Båda greps, misstänka för stöld. Båda anhölls under natten av åklagare.

01.47 Polisen fick samtal om att det skett ett rån på Götgatan i Flen i anslutning till en bankomat. Två maskerade män skulle med ett vasst tillhygge ha hotat två andra män och kommit över en jacka, klocka och kontanter. De lämnade sedan till fots. Polisen skickade ut flera patruller.
Kort efter larmet såg en polispatrull två personer som sprang på Drottninggatan. En av dem fångades in av en hundpatrull. Samma patrull spårade sedan i närheten vid tågspåret och lyckades gripa en andra misstänkt. Ungefär samtidigt fick polisen samtal om ett försök till rån med tre misstänkta på en annan plats i Flen. En polispatrull kunde sedan även gripa en tredje man.
En av de gripna blev i samband med gripandet biten av en polishund och kördes till sjukhus för kontroll och omplåstring. De som rånades initialt är två män i 20- och 25-årsåldern. De skadades inte fysiskt. De gripna anhölls under natten efter beslut av åklagare. De är i övre tonåren till 20-årsåldern, samtliga misstänkta för rån. Polisen hittade stöldgods och två knivar under insatsen.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Södermanland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *