Hem » 19 november 20:36, Stöld/inbrott, Bollnäs

19 november 20:36, Stöld/inbrott, Bollnäs

Under fredagseftermiddagen har tre åldringsbrott inträffat i Bollnäs. Stölderna har begåtts mot personer födda på 1920 talet. Ingen gärningsman har gripits och polisen söker tips från allmänheten. Nedan följer några tips om hur du som äldre kan skydda dig mot brott i hemmet: – Ha alltid ytterdörren till din bostad låst. Förvara inte stora summor pengar hemma. – Släpp inte in någon okänd eller någon som inte kan identifiera sig. Begär legitimation. – Var vaksam när någon du inte känner igen vill följa med in i trappuppgången. – Förvara aldrig plånbok/ handväska synligt och helst inte i hallen nära ytterdörren. – Inventera dina värdesaker, fotografera dem och se över hur du förvarar dem. Märk dem med ditt personnummer. – Var vaksam när någon som utger sig vara släkting eller bekant vill låna pengar. – Banker och kreditinstitut ringer inte och frågar om kortnummer, personnummer eller koder. Lämna inte ut sådan information. Om du skulle bli utsatt för brott eller du märker när stölden sker och gärningspersonen finns kvar i närheten: Larma polisen, ring omedelbart 112 Försök att komma ihåg: – Hur såg gärnings-personen ut? – Hur talade han eller hon? – Hur många var de? – Vart tog de vägen? – Om de försvann i bil, hur såg den ut? Om du upptäcker att du blivit bestulen, ute eller inne, och det inte är uppenbart att det skett så nyss att gärningspersonen kan finnas kvar i närheten: Ring din bank eller kreditgivare och spärra dina kort. Ring därefter polisen, 114 14 för att göra en polisanmälan

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Gävleborgs län.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *