Hem » 17 november 16:05, Brand, Göteborg

17 november 16:05, Brand, Göteborg

Vi har mellan 4 oktober och 17 november haft totalt 13 bränder på olika adresser runt Citytorget i Kortedala. Det har huvudsakligen handlat om bränder i soprum eller förråd. Fyra av bränderna är rubricerade som mordbrand, en som försök till mordbrand och de andra utreds som grov skadegörelse genom brand. Ingen har kommit till skada i samband med bränderna.

Den senaste branden skedde vid 11-tiden idag på Västra Midvintersgatan. Räddningstjänst och polis larmades till platsen med anledning av en brand i en container för pappersåtervinning. I samband med branden greps en man i 25-årsåldern misstänkt för försök till mordbrand alternativt grov skadegörelse genom brand. Gärningspersonen är i nuläget gripen för den senaste branden, men är intressant för utredningen kring de övriga bränderna i området.

Under utredningen kring bränderna har polisen jobbat med att knacka dörr i området, gått genom vittnesuppgifter och genomfört tekniska undersökningar.

Samtidigt med utredningsarbetet har vi även jobbat trygghetsskapande i samverkan med bland annat bostadsbolaget och stadsdelen. Vi har en ökad närvaro i området.

Dela gärna detta inlägg:
Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *