Hem » 04 november 17:45, Bedrägeri, Norrköping

04 november 17:45, Bedrägeri, Norrköping

16.30 Polisen fick samtal om en man som stoppat en bilist på riksväg 55 nära Skriketorp, norr om Norrköping. Mannen ska ha utgett sig för att vara polis och att bilisten skulle betala böter för fortkörning. När bilisten bad om polislegitimation så hade mannen svarat att personen kunde köra vidare.

16.55 Polis på plats.

Polisen har hållit förhör med inringaren, samt kollat efter mannen, men utan framgång. Han körde en ljus eller vit pick-up av äldre modell. Han ska ha visat en papperslapp med ett telefonnummer och bett bilisten att swisha ”böterna”.

Polisen skriver en anmälan om föregivande av allmän ställning och försök till bedrägeri. Om det finns fler trafikanter som har stoppats av mannen bör man ringa polisen på 114 14 och göra en anmälan.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *