Hoppa till innehåll
Hem » 30 oktober 08:23, Sammanfattning natt, Östergötlands län

30 oktober 08:23, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 120 ärenden mellan kl 22 och 07. Ingen har gripits. 27 personer har frihetsberövats för tillnyktring, narkotikapåverkan, rattfylleri, eller för störande av allmän ordning. Händelser i urval:

22.40 Det kom samtal om ett större bråk i korsningen Hamngatan / Nygatan i Linköping. Flera polispatruller kom dit. En man i 25-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans. Polisen kontrollerade flera personer efteråt som fanns i närheten. Ingen greps. En anmälan om misshandel har upprättats.

00.48 Polis larmades till en fest i en bostad på landet utanför Motala. En man i 20-årsåldern hade blivit misshandlad av en annan man. Polis kom dit. Den drabbade mannen fördes till sjukhus med ambulans för kontroll, han blödde från huvudet. Många berusade ungdomar fanns på platsen. En anmälan om misshandel upprättades.

01.38 Polisen åkte till Folkets park vid Klockaretorpet i Norrköping där det hade samlats mycket folk. När polisen kom det var det stökigt på platsen och fler polispatruller larmades dit. Det kastades sten mot polisbilarna. Flera personer avlägsnades av polis och patrullerna behövde använda handfängsel och OC-sprej under ingripandet. Andra personer avvisades och läget lugnade ner sig. Ingen greps. Det är oklart om någon anmälan upprättas.

Utöver detta har polisen hanterat larm om knallskott/bangers, mindre trafikolyckor, skadegörelse, etc.

OBS! Mellan kl 10 och 15 under lördagen nås presstjänsten tillfälligt på telefonnummer 010-56 946 00. Efter kl 15 är det ordinarie nummer som gäller. Då besvaras samtal till pressnumret av ett befäl på ledningscentralen, i mån av tid. Söndag morgon är en ordinarie presstalesperson åter på plats.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.