Hoppa till innehåll
Hem » Uppdaterad 2021-10-28 06:50:57 28 oktober 05:55, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Uppdaterad 2021-10-28 06:50:57 28 oktober 05:55, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

21.53 Försök till mord, Byttrorp, Borås. En man stickskadas i ett mordförsök, och han förs med ambulans till sjukhus. Han var då talbar. Skadeläget för mannen uppges vara allvarligt men stabilt. Händelsen inträffade utomhus, i anslutning till en bostad, och avspärrningar upprättades i anslutning till platsen i väntan på en kriminalteknisk undersökning. Denna har utförts under natten, och avspärrningarna är nu hävda. En förundersökning har inletts, men ingen person är misstänkt eller frihetsberövad. Dörrknackning kommer att genomföras för att samla in information om händelsen.

02.06 Inbrott, Strömgatan, Alingsås. Polis skickas till Strömgatan med anledning av pågående inbrott i en restaurang. Ett fönster är krossat och någon ska befinna sig inne på restaurangen. När polis anländer anträffas en kvinna, och hon grips som misstänkt.

02.35 Rattfylleri, Karl Johansgatan, Göteborg. En bilförare ska stoppas för kontroll av polispatrull där föraren, en man, väljer att inte stanna på polispatrullens stopptecken. Bilisten kunde efter ett förföljande gripas, då det blir stopp på färden Kungsladugårdsgatan där bilen får punktering. Föraren försökte efter stoppet att springa från platsen, men kunde gripas av polis. Mannen blåser positivt för alkohol och provtagning genomförs. I samband med händelsen  har mannen kört på en polisbil. Han är nu gripen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri samt grovt rattfylleri under påverkan av narkotika, brott mot knivlagen, olovlig körning, försök till våld mot tjänsteman samt narkotikabrott eget bruk. Under tiden arbetet pågick på platsen påverkades spårvagnstrafiken i området. Vid klockan 03.30 var spåren åter körbara igen. 

04.18 Skadegörelse, Hantverkaregatan, Mariestad. Polispatrull avbryter en pågående stöld från en bil, där en man slagit sönder en ruta till bilen. Mannen, mörkt klädd, springer i från platsen mot centrala delarna av Mariestad. På plats finns en cykel kvar som visar sig vara stulen. Polis spårar i området med hund, men den misstänkte mannen hittas inte. En anmälan om skadegörelse skrivs. 

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.