Hem » 28 oktober 07:49, Sammanfattning natt, Östergötlands län

28 oktober 07:49, Sammanfattning natt, Östergötlands län

06.35 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen person har gripits för brott, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning, ingen har fått följa med för provtagning på grund av misstanke om drogpåverkan.

00.58 polisen fick ett SOS-larm om brand i byggnad på Urbergsgatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen tillsammans med räddningstjänsten. Det visade sig ha brunnit i en entre och branden ska ha släckts av en privatperson. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand.

03.55 polisens nationella operativa avdelning (NOA) kontaktade polisregion Öst med anledning av att de fått ett meddelande från Interpol i Washington om en våldsam filmsekvens som hade publicerats på sociala medier under kvällen. Kontot som publiceringen hade skett på tillhör en person i Finspång. NOA önskade att en kontroll av filminnehållet gjordes, eftersom det kunde tolkas som ett grovt brott.  Polisen åkte hem till kontoinnehavaren, som visade sig vara en tonårskille och han kunde berätta för polisen att det rörde sig om en spelad händelse som hade publicerats av honom. Polisen kunde efter förhöret konstatera att det inte fanns någon misstanke om brott. Tonårskillen, och hans föräldrar, informerades också om olämpligheten av att publicera filmer med våldsamt innehåll på sociala medier. Det blir ingen ytterligare åtgärd från polisen.

04.43 SOS-larm till polisen om brand i byggnad på Vallavägen i Linköping. Polisen och räddningstjänsten åkte till platsen. Enligt en inringare skulle det vara röklukt och en brandvarnare hördes. Räddningstjänsten tog sig in i en bostad där en person låg och sov samtidigt som spisen stod påslagen med mat i en kastrull. Polisen har påbörjat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet och förhört lägenhetsinnehavaren, en kvinna i 25-årsåldern.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *