Hem » 24 oktober 08:23, Sammanfattning natt, Södermanlands län

24 oktober 08:23, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 95 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

22:47 Polisen larmades till en förskola på Skogvaktarvägen i Eskilstuna med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. Flera polispatruller åkte till platsen. När första polispatrull kom till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Någon, eller några, ska ha krossat minst en ruta och tagit sig in i lokalen. Vad som har stulits är inte preciserat, händelsen rubriceras som stöld genom inbrott. Det finns ingen misstänkt.

00:14 Polisen larmades till en bostad i Vingåkers kommun med anledning av ett en man försökt att anlägga en brand i ett hus där den kvinnliga inringaren befann sig. Den kvinnliga inringaren kunde själv släcka branden. Polis åkte till platsen och den misstänkte mannen fanns kvar på adressen. Mannen, som är i 70-årsåldern, greps misstänkt för försök till mord samt för försök till mordbrand. Ingen ska ha skadats fysiskt i samband med händelsen, polisens presstjänst har inga uppgifter om materiella skador i samband med händelsen. Kvinnan och mannen är inte obekanta med varandra. Under söndagsmorgonen anhölls mannen, ärendet är åklagarlett.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Södermanland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *