Hoppa till innehåll
Hem » Narkotikainsats på krogarna på Norrmalm och Östermalm gav gott resultat

Narkotikainsats på krogarna på Norrmalm och Östermalm gav gott resultat

44 brott rapporterades under en två veckor lång insats mot narkotika i centrala Stockholm i samband med att restriktionerna på krogarna lättade i september.

Insatsen pågick under vecka 38 och 39. Polisen befarade att narkotikabruket skulle öka på krogarna i stadsdelarna Norrmalm och Östermalm, vars rika krogliv fått stå tillbaka under coronapandemin.

Därför beslutades det om en insats mot narkotika i krog- och restaurangmiljön i Lokalpolisområde Norrmalm.

En del av insatsen gick ut på att polisen uppsökte nöjeslivet för att skapa en lägesbild över narkotika- och ordningsproblematiken genom att samtala med krögare och ordningsvakter.

Kokain vanligaste drogen i krogmiljö

Polisen såg att berusningsgraden av alkohol generellt var hög redan tidigt på kvällen. För att upptäcka förekomsten av narkotikabrott krävs ett tränat öga.

– På Stureplan på Östermalm är kokainet mest förekommande. På och i anslutning till krogarna rapporterades flera personer för eget bruk, och i förekommande fall även för innehav av kokain, berättar Magnus Lind, polisinsatschef.

Koppling till nätverkskriminalitet

Totalt rapporterades 44 narkotikabrott av olika karaktär under insatsens två veckor. I flera fall genomfördes även husrannsakningar där ytterligare narkotika påträffats.

– Insatsen är en del av ett pågående arbete mot narkotikaanvändningen i de här områdena. Arbetet mot narkotika är en viktig del i kampen mot nätverkskriminalitet och den brottslighet som följer med narkotikahandeln, säger Thomas Backemo, biträdande LPO Chef på Norrmalm.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste blåljusen i Stockholm.