Hem » 13 oktober 17:04, Bedrägeri, Mölndal

13 oktober 17:04, Bedrägeri, Mölndal

En kvinna (ca 90 år) som bor i Rydet får ett telefonsamtal från en man som uppger att han ringer från banken och att man behöver byta ut kvinnans bankomatkort. Han behöver även tillgång till koden. Mannen uppger sedan att han kommer att hämta kortet inom fem till tio minuter. Kvinnan anar dock att det hela inte stämmer och agerar mycket klokt, hon lämnar inte ut koden och säger sedan att hon måste ringa ett samtal. ”Bankmannen” blir då irriterad och upprörd och avslutar samtalet. Kvinnan kontaktar då polisen.

Polisen skickar omedelbart personal både civilt och enheter som uppehåller sig i närområdet. Polis bevakar sedan bostaden i avvaktan på att den misstänkta mannen ska dyka upp.   

Ingen gärningsman dyker upp. Polisen tar upp anmälan på bedrägeriförsöket. 

Dela gärna detta inlägg:
Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *