Hem » Äntligen medborgarlöften i Överkalix

Äntligen medborgarlöften i Överkalix

Lokalpolisområdeschef Lars Öberg tillsammans med Överkalix kommunalråd Anne Jakobsson (s) och kommunpolis Mikael Engren framför en polisbil.

Lokalpolisområdeschef Lars Öberg tillsammans med Överkalix kommunalråd Anne Jakobsson (s) och kommunpolis Mikael Engren.

Satsningar mot ungdomars narkotikaanvändning, trafiksäkerhet och fler poliser till Överkalix utgör grunden i polisens och kommunens gemensamma medborgarlöften.

Idag skrev polisen och kommunen under en gemensam överenskommelse om medborgarlöften i Överkalix kommun.

– Vi är glada för medborgarnas skull, vår samverkan är förutsättningen för ett tryggare Överkalix, säger Lars Öberg, lokalpolisområdeschef i Östra Norrbotten.

Medborgarlöftena i Överkalix kommun har saknats sen 2019. Dagens överenskommelse är efterlängtad och sätter ramarna för arbetet två år framåt.

Ett av löftena innehåller ett unikt initiativ att tillsammans med kommunen arbeta för att rekrytera fler poliser till kommunen.

– Idag sköter vi verksamheten här med hjälp av poliser stationerade på andra orter i Östra Norrbotten. Det går bra, bilen är ju vårt kontor, men vår ambition är såklart att kunna öka polisens tillgänglighet i kommunen, säger Lars Öberg.

De övriga löftena handlar att arbeta för en minskad droganvändning bland ungdomar och ökad trafiksäkerhet i kommunen. Genom samverkan skapas goda förutsättningar för både polis och kommun att göra ett bra arbete, menar Lars Öberg, som ser särskilt positivt på kommunens fokus på arbetet med barn och unga.

– Det här är viktiga frågor för medborgarna. Ungdomar är det viktigaste vi har och vi ska göra allt för att ge dem en god start i livet.

Dela gärna detta inlägg:
Alla blåljus för hela Norrbotten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *