Hem » 11 oktober 13:35, Uppdatering, Luleå

11 oktober 13:35, Uppdatering, Luleå

Under helgen greps och anhölls fyra personer efter en explosion i en lägenhet på Bergnäset. Misstanken gällde initialt allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Personerna frigavs senare.

Polisen har under helgen arbetat med ärendet, bland annat har tekniker varit på platsen. Det finns inget som tyder på att någon form av sprängämne orsakat explosionen. Förundersökningen gällande allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor har nu omrubricerats till allmänfarlig vårdslöshet. Ärendet leds av polisen.

– Nu inväntar vi svaren från den tekniska undersökningen, som förhoppningsvis kan visa på vad som orsakat explosionen och som gjort att väggen i fastigheten tryckts ut, säger Per-Anders Heikkilä, gruppchef vid polisens avdelning för grova brott i Norrbotten.

Dela gärna detta inlägg:
Alla blåljus för hela Norrbotten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *