Hem » 04 oktober 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

04 oktober 06:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

16.59 Borås, drograttfylleri m.m.
En bilist skall kontrolleras i området Kristiansfält och strax innan han stannar sin bil kastas det ut något som senare visar sig vara portionsförpackningar med misstänkt narkotika i. Föraren som är i 20 års åldern får följa med för provtagning då han visar tecken på drogpåverkan.

17.40 Borås, personrån.
En kvinna blir av med sina tillhörigheter då två för henne okända gärningsmän rånar henne samt hotar henne med en kniv. Gärningsmännen skulle setts springa från platsen i riktning mot Pinoccio statyn. Någon av dem skulle haft ett munskydd för ansiktet samt någon av dem skulle haft en lila mössa eller keps på sig. Målsägande fick inga fysiska skador i samband med händelsen, en anmälan skrivs.

18.19 Kungälv, vårdslöshet i trafik m.m.
Tre personbilar är inblandade i en krock på Länsväg 168 i Guddeby varför räddningstjänst , ambulans samt polis till platsen. Bilarna står illa till och blockerar vägen i båda riktningar varför bärgare kallas till platsen för att kunna få bort bilarna som inte går att köra från platsen. En person förs med ambulanshelikopter till sjukhus, oklar status. En annan körs med ambulans till Kungälvs sjukhus, oklar status. Man tar två av bilarna i beslag för en trafikteknisk undersökning. Utöver ovan brottsrubricering finns det en misstanke om vållande till kroppskada.

21.00 Göteborg, våld och hot mot tjänsteman.
En busschaufför blir utsatt för en misshandel ombord på en buss på Norrleden varför han trycker på överfallsknappen. Polis till platsen men då har den misstänkte redan avvikit och den efterföljande ”jakten” ger tyvärr inget. Fanns många resenärer ombord på bussen som har bevittnat hela händelsen. Den misstänkte mannen var i sällskap med en kvinna. Busschauffören som är i 40 års åldern behövde inte uppsöka sjukhus, en anmälan skrivs.

21.56 Borås, mordbrand.
Brinner i ett flertal bilar i ett garage på Östgötagatan varför räddningstjänst samt polis till platsen. Polis spärrar av ett område runt det eldhärjade garaget för att underlätta räddningsarbetet. Finns även uppgifter att flera fastigheter i området kan bli föremål för evakuering vilket inte behövdes i slutändan. Visar sig att det är ett fordon som brunnit och detta har inneburit kraftig rök som spridit sig i huskropparna intill. Vid kl. 01:30-tiden hävs avspärrningarna och alla personal lämnar området, oklart i nuläget vad det är som gjort att bilen börjat brinna.

03.13 Uddevalla, grovt vapenbrott m.m.
Inkommer samtal strax efter 03:00-tiden att någon har skjutit ett flertal skott in i en lägenhet i området Ramneröd. Det fanns flera personer inne i bostaden men ingen har kommit till fysisk skada. Utöver ovan brottsrubricering finns det även misstankar om framkallande av fara för annan. Bostaden är avspärrad för en teknisk undersökning vilken kommer att äga rum senare. Trygghetsskapande åtgärder i form av patrullerande poliser kommer att finnas i området, ingen gripen i nuläget.

Dela gärna detta inlägg:
Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *