Hem » 01 oktober 16:44, Trafikolycka, vilt, Finspång

01 oktober 16:44, Trafikolycka, vilt, Finspång

Under fredagsmorgonen ringde en bilförare in till polisens regionledningscentral och meddelade att han kört på en varg. Det ska ha skett på länsväg 1135 vid Ruggestorp, som ligger i det så kallade Långbogenreviret. Det har sedan 2018 funnits varg som har föryngrat sig på platsen.

Polisen tog beslut om eftersök eftersom djuret inte fanns kvar på olycksplatsen. En eftersöksjägare med särskild kompetens för rovdjur kallades in och spårade vargen i fyra kilometer. Under den sträckan fann eftersöksjägaren inga tecken på att vargen hade blivit skadad. Ärendet har därmed avslutats. 

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *