Hem » 25 september 22:05, Övrigt, Stockholms län

25 september 22:05, Övrigt, Stockholms län

Det innebär att polisen lägger extra fokus på platser där många personer samlas, som exempel parker, torg eller knutpunkter inom kollektivtrafiken.

Polisen gör även trafik- och fordonskontroller för att kontrollera att förarna är nyktra samt har behörighet för att köra fordonet. Vid trafik-och fordonskontroller kan polisen upptäcka annan brottslighet.

Följande kommuner eller stadsdelsområde har polisen besökt från klockan 17 fram till klockan 22.

Sollentuna, Ekerö, Huddinge och Järfälla kommuner.  Hässelby- och Vällingby, Östermalm, Södermalm och Enskede- Årsta- Vantörs stadsdelsområde.

Lokalproblembild och medborgarlöfte

Genom medborgarlöfte får polisen veta vad de som bor och verkar i ett område upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra.

Vad som upplevs som problem i ett område får polisen veta via e-post, telefonsamtal och personliga möten. Polisen tittar även på inkomna brottsanmälningar och har information från personalen som arbetar med underrättelseinformation.

All den informationen brukar sammanfattas i en lokal problembild. Den till tillsamman med medborgarlöften är viktiga när man i ett lokalpolisområde bestämmer vad man ska jobba med den här dagen/veckan/månaden.

Dela gärna detta inlägg:
Senaste blåljusen i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *