Hem » 25 september 18:21, Vapenlagen, Stockholm

25 september 18:21, Vapenlagen, Stockholm

Ordningsvakter grep den man som är misstänkt för brott mot vapenlagen eftersom han bar med sig pepparspray.

Polisen som var på plats identifierade mannen och hävde sedan gripandet. Han är fortfarande misstänkt för brottet och pepparsprejen är tagen i beslag och ingår i utredningen.

Information från polisens webbplats 

Tårgas, pepparspray och liknande omfattas av vapenlagen. Därför behöver du tillstånd av polisen för att få ha sådana anordningar. Att införa dem i landet kräver införseltillstånd, som du ansöker om hos polisen. Tillståndsgivningen är mycket restriktiv.

Polisen kan inte ge svar på frågan om en viss produkt omfattas av vapenlagen eller inte, utan att det gjorts en analys av substansen. Det finns en mängd olika så kallade självförsvarssprayer på marknaden. Vissa omfattas av vapenlagen medan andra inte gör det. Du är själv ansvarig att se till att den produkt du köper inte är tillståndspliktig. Om du bär en sådan produkt utan tillstånd kan du misstänkas för brott enligt vapenlagen.

Dela gärna detta inlägg:
Senaste blåljusen i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *