Hoppa till innehåll
Hem » 18 september 08:11, Sammanfattning natt, Östergötlands län

18 september 08:11, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. 3 har gripits. 16 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Polisen har hanterat ett stort antal fyllerier under natten men också en hel del psykisk ohälsa. Vidare har patrullerna hunnit med ett antal rutinmässiga fordonskontroller mestadels utan rättsligt efterspel. Ett ärende i Kisa sticker ut.

21:30 Polisen larmades till Kisa där ett misstänkt rån skulle ha inträffat. En person hade enligt uppgift misshandlats och hotats med olika tillhyggen.

Under polisens framkörning till Kisa framkom att ett vapenliknande föremål visats upp under rånet. Det gjorde att polisen utökade sina resurser och kompetenser i ärendet.

Två personer greps i området i 23-tiden, den ena för grovt rån och den andra för grovt vapenbrott. Efter det startade ett stort arbete och en kriminalteknisk undersökning för att ge en klarhet i vad som hade inträffat. Ingen för polisen känd skottlossning hade förekommit.

Vid 01:30-tiden greps ytterligare två personer i Linköping misstänkta för inblandning i rånet.

Klockan 05:30 anhölls tre av personerna, som är i 20-årsåldern misstänkta för grovt rån.

Misstanken om vapenbrott för den fjärde personen kvarstår  tillsvidare men han är inte frihetberövad.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.