Hem » 02 september 10:57, Bombhot, Uddevalla

02 september 10:57, Bombhot, Uddevalla

Bombhot mot tingsrätten i Uddevalla

Polisen fick under dagen kännedom om ett bombhot mot Uddevalla tingsrätt. Bombhotet hade först inkommit till P4 väst och Tidningen bohuslänningen och sedan förmedlats till polisen. I hotet stipulerades att omkring 300 stycken bomber skulle vara utplacerade i tingsrätten i Uddevalla och dess närhet. Polisen tog hotet på allvar och inledde en insats för att säkra platsen och gripa förövare. Verkställande av hotet bedömdes som mindre trolig. Efter ett välkoordinerat initialt arbete kunde polisen i Uddevalla vid 15-tiden gripa en man i 30-årsåldern i tingsrättens lokaler misstänkt för bombhotet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.

Dela gärna detta inlägg:
Västra Götaland - alla blåljus - Polisen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *