Hoppa till innehåll
Hem » 30 augusti 11:45, Bedrägeri, Gävleborgs län

30 augusti 11:45, Bedrägeri, Gävleborgs län

Beskrivning av nedan samtal, gjorde målsägaren misstänkt och avbröt samtalet och det var bra gjort.

Gärningsmannen har ringt upp flera personer födda mellan 1940-1945 i Gävletrakten 27-29 augusti.. Tyvärr har gärningsmannen lyckat lura två äldre personer på 140 000 kr och 65 000 kronor i Gävle. Man blir lurad att logga in på sitt bankkonto och sedan försvinner pengarna. Man ska aldrig logga in på sina bankkonton på uppmaning av okända personer. Brottet Okänd gärningsperson utgav sig för att ringa från ett svenskt inkasso företag.
Mannen som tog kontakt med målsägande gjorde det i syfte att vilseleda henne för att få åtkomst till hennes bankkonto. Vilket kunnat innebära skada för målsägande och vinning för gärningspersonen. Omständigheter Målsägande uppgav att hon fick ett telefonsamtal från en man som presenterade sig komma från ett svenskt inkasso företag. Mannen uppgav att målsägaren hade hamnat på
inkasso gällande ett köp av mobiltelefon på 18 000 kronor. Målsägaren påtalade att det måste vara ett misstag. Mannen gav då målsägaren ett ärende nummer: LB9149. Mannen uppgav även målsägarens personnummer och adress. Mannen uppgav att det var flera hundra personer som varit med om samma händelse och att det var telelevratören som gjort fel i sina system. Målsägaren tyckte att detta lät konstigt och valde därför att avsluta samtalet med mannen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Blåljus Gävleborgs län.