Hoppa till innehåll
Hem » 13 augusti 20:09, Trafikbrott, Uppsala

13 augusti 20:09, Trafikbrott, Uppsala

På länsväg 290 strax norr om Skyttorp får en polispatrull syn på en bil som vinglar. Efter kontroll visar det sig också att bilen är anmäld stulen. När polispatrullen ska stoppa bilen väljer föraren att inte stanna, varvid ett förföljande inleds.

I en rondell i höjd med Storvreta kör bilen rakt fram och tvingar föraren till en A-traktor att väja undan. När bilen kommer fram mot en annan polispatrull som har lagt ut spikmatta bromsar föraren och efterföljande polispatrull kan då preja bilen ner i diket.

Föraren till bilen, en man i 20-årsåldern, misstänks för bland annat vårdslöshet i trafik, olovlig körning, drograttfylleri, ringa narkotikabrott för eget bruk och innehav samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

I bilen hittar polisen också misstänkt stöldgods som kan kopplas till ett inbrott. Mannen blir därför också misstänkt för stöld genom inbrott. Mannen grips och anhålls senare också efter beslut av åklagare.

Ingen person skadas i samband med förföljandet. Även föraren till A-traktorn, en flicka i 15-årsåldern, klarar sig utan personskador.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Uppsala län.