Hem » 24 juli 15:00, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

24 juli 15:00, Trafikolycka, vilt, Västerbottens län

07:51 Lillsele E12, Vindeln
En påkörd död ren anträffas i diket. Ingen viltolycka har dock anmälts till polisen, vilket gör att en anmälan om brott har upprättats*.

* Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. En anmälan till polisen måste göras även om djuret inte är synbart skadat. Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart och kan ge böter. Du behöver även anmäla ifall du har kört på en ren, även om renar inte räknas som vilt.

Dela gärna detta inlägg:
Västerbotten - alla blåljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *