Hem » 17 juli 08:09, Sammanfattning natt, Östergötlands län

17 juli 08:09, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 140 ärenden mellan kl 22 och 07. En person har gripits och 21 personer har omhändertagits för tillnyktring, narkotikapåverkan eller provtagning efter misstanke om rattfylleri. Händelser i urval:

00.23 Polisen larmades om ljud av bråk från ett flerfamiljshus i Finspång. Polis och ambulans kom dit. En man i 30-årsåldern kunde gripas i trapphuset, misstänkt för misshandel i relation. Den drabbade kvinnan undersöktes av ambulans, men ska inte vara allvarligt skadad fysiskt. Mannen lades in för tillnyktring i väntan på ett rättssäkert förhör. Vid 07.30-tiden var han fortfarande formellt gripen.

01-tiden. Polisen fick flera samtal från personer som hade hört höga smällar på olika platser i Linköping. Det var bland annat från Platensgatan, Ullstämma, Berga, Johannelund och Tinnerö. Polisen sökte av många platser och pratade med personer som kom med olika uppgifter om hur ljudet hade låtit – alltifrån bilar som baktänkt till smällare och till skottlossning. Polisen hittade inga spår efter vad eller vem som orsakat ljuden.

Polisen har hanterat många larm om berusade personer, varav en hel del minderåriga. En del har förts till sjukhus med ambulans.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Östergötland. Polis och SOS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *