Hem » 13 juli 07:57, Sammanfattning natt, Jönköpings län

13 juli 07:57, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg. Till kvällen kommer Thomas Agnevik. Idag bemannas presstelefonen fram till klockan 22:00. Övriga tider besvaras samtal till polisens pressnummer av personal vid regionledningscentralen i mån av tid.

Polisen i Jönköpings län har hanterat cirka 40 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:01 En polispatrull gjorde en kontroll i en parkerad bil i Jönköping. I anslutning till bilen befann sig tre personer. I bilen gjordes fynd vilket gjorde att polisen utförde en husrannsakan i en bostad kopplad till en av personerna. I samband med detta påträffades föremål som gör att samtliga tre personer greps misstänkta för grovt vapenbrott. Trion anhölls senare, ärendet är åklagarlett. De misstänkta är två män och en kvinna, samtliga är i 35-årsåldern.

00:49 Polisen larmades till Vrigstad där ett personrån hade inträffat. En man, som är i 20-årsåldern, befann sig utomhus när flera personer konfronterade honom. Gärningspersonerna ska ha rånat den drabbade mannen på tillhörigheter. I samband med rånet ska den drabbade ha blivit utsatt för våld. Polisens presstjänst har inga uppgifter om den drabbade mannens skador. En brottsplatsundersökning genomfördes. Händelsen rubriceras som rån, det finns ingen misstänkt för brottet.

01:42 Ett SOS-larm inkom till polisen gällande en brand i ett flerfamiljshus i Nävelsjö, Vetlanda. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet inleddes. Brandplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Dela gärna detta inlägg:
Blåljus Jönköpings län.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *