Hoppa till innehåll
Hem » 17 juni 07:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

17 juni 07:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Polisen i Östergötland har hanterat ett 70-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Händelser i urval:

22.23 Polisen fick samtal om ett åldringsbrott i Norrköping. En kvinna i 80-årsåldern hade blivit uppringd av en man som utgav sig för att vara från Swedbank. Mannen hade påstått att kvinnan hade tagit ett lån, vilket inte var sant, och i samband med detta lyckats lura kvinnan att föra över 20 000 kronor från sitt konto till bedragaren. Polisen har pratat med kvinnan och upprättar en anmälan om bedrägeri.

02.07 Det kom larm om att en kvinna hade kört bil och krockat med en stolpe på Mjölbygatan i Skänninge. Polis kom dit. Kvinnan, som är i 25-årsåldern, blev misstänkt för rattfylleri och togs med för provtagning. Polisen pratade med flera vittnen till händelsen.

05.30 En polispatrull meddelade att de hade ett förföljande i Norrköping och att en bilist inte stannade på polisens uppmaning. Direkt efter detta stannade bilen i Pryssgården i Norrköping. Mannen som körde och kvinnan som satt bredvid verkade vara narkotikapåverkade och togs med för provtagning. Båda är i 35-årsåldern. Mannen blev misstänkt för drograttfylleri, samt olovlig körning alternativt grov olovlig körning. Brottsrubriceringar kan tillkomma. Kvinnan blev misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk. Polisen beslagtog tillfälligt bilnyckeln för att förhindra fortsatt brottslighet.

Under torsdagen är presstalespersonerna på möte mellan kl 9 och 15. Under den tiden besvaras samtal till pressnumret av ett befäl på ledningscentralen i mån av tid.

Dela gärna detta inlägg:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Blåljus Östergötland. Polis och SOS.